Veerle Spiloes

voorzitter

Evelien Bruers

ondervoorzitter

Nele Steurs

secretaris

Johan Verbeelen

penningmeester

Menno Neus

bestuurslid

Wesley Van der Veken

bestuurslid

Simon Rogiest

bestuurslid

Cris Bruelemans

bestuurslid

Ons Verhaal

Belcanto is een musicalvereniging met ambitie en met een hart. Sinds 1981 brengen wij jaarlijks een avondvullende productie, met oog voor het detail. Op die manier willen wij ons publiek een gezellige avond bezorgen en hen stimuleren om zich verder te verdiepen in cultuur/muziek.


Onze kernwaarden zijn: originaliteit, toegankelijkheid, ambitieus presteren. In de toekomst willen wij in Vlaanderen gezien worden als het meest inspirerende musicalgezelschap van België. Belcanto is een vereniging die open staat voor iedereen die zijn/haar steentje wil bijdragen tot het verwezenlijken van een topproductie en dit in een familiale sfeer. Belcanto creëert een ontwikkelingsplaats en kansen voor het realiseren van producties aan musicaltalent.


Onze leden blinken niet enkel uit op het podium, maar zijn stuk voor stuk teamspelers met extra kwaliteiten op gebied van het maken van decors en kostuums of het verzorgen van onze publiciteit. We hebben een diverse groep, variërend tussen 16 jaar en ouder, vooral afkomstig uit het Waasland, maar ook ver daarbuiten.


Elke productie zien wij als een nieuw project. We beschikken over een professioneel artistiek team en organiseren jaarlijks audities: zowel voor het invullen van de hoofdrollen als voor het versterken van ons kwaliteitsvol ensemble. Hiervoor leggen we de lat elk jaar een stukje hoger. Artistiek kiest Belcanto voor producties met een mooie balans tussen solisten en een ruim aandeel voor het ensemble. Muzikale rijkdom, originaliteit en een inhoudelijk sterk verhaal zijn een must. We werken met een live-orkest en professionele licht- en geluid-regisseurs. Op die manier kunnen wij onszelf en het publiek blijven uitdagen en boeien.


Belcanto streeft ernaar een financieel gezonde vereniging te zijn, enerzijds dankzij onze gulle sponsors en anderzijds door een grondige budgettering en goed overdachte investeringen.

Waar wij voor staan

Missie

Mensen kansen geven om zich te ontwikkelen in muziek, theater en dans.

Het is ons doel het publiek een gezellige avond te bezorgen en hen te stimuleren om zich verder te verdiepen in cultuur en/of muziek.

Visie

Originaliteit, toegankelijkheid en zin voor ambitieus presteren

Producties met een mooie balans tussen solisten en ensemble.

Professionele ondersteuning:

live-orkest, licht- en geluid-regisseurs.

Waarden

Wij werken in een familiale sfeer waarbij iedereen zich goed voelt en kan groeien.

Muzikale rijkdom, originaliteit en een inhoudelijk sterk verhaal zijn een must.

Bij de volgende generaties gekend staan als inspirerend en kwaliteitsvol gezelschap.

Repetities

Ons vaste repetitiemoment is woensdag van 20u00 tot 22u15 in ons magazijn te Vrasene. Als de première bijna in zicht is, gebruiken we een aantal zondagen voor doorlopen. Extra repetities voor solisten zijn steeds in samenspraak. We verwachten van de leden dat ze stipt en voorbereid op elke repetitie aanwezig zijn. Kan je geen noten lezen? Geen noot/nood, onze professionele vocal coaches loodsen je door de partituren tijdens de zangrepetities in onze foyer. Je kan jezelf ook helpen door audio-opnames te maken tijdens de repetities. Regie en dans repeteren we onder even professionele begeleiding op ons ruime speelvlak in de centrale box.

 

We proberen steeds een goed gebalanceerde mix te maken van de verschillende domeinen. Ook achter de schermen is er bij ons heel wat te leren en te beleven. We creëren onder leiding van ervaringsdeskundigen eigen kostuums en gaan zelf aan de slag met het bouwen van decor.

 

Lid worden?

Van onze spelende leden vragen we naast het beperkte lidgeld vooral een engagement. Dit houdt in dat leden aanwezig zijn op repetities, de promotiemomenten en praktische werksessies waarbij het bestuursorgaan de frequentie hiervan kan aanpassen aan de noden van de lopende productie.

 

We beschikken gelukkig over een gedreven ploeg van medewerkers met een passie voor creëren en constructie. Deze dagploeg komt op wekelijkse basis samen om aan het decor te werken. Ook hebben we medewerkers die zich specifiek inzetten voor het ontwerpen van prachtige kostuums. Allemaal samen slaan we de handen in elkaar om te bouwen aan een topproductie.

 

Ons lidgeld bedraagt €50 voor spelende leden en medewerkers. Hier zit je verzekering bij inbegrepen.