top of page

Evelien Bruers

voorzitter

Simon Rogiest

bestuurslid

Rani Van Roeyen

penningmeester

Menno Neus

bestuurslid

Olivier Brusseel

bestuurslid

unnamed.jpg

Repetitieruimte te huur

​Aanbod

 • Speelvlak met dansvloer, 12 x 18m, incl. licht- en geluidstafel

 • Gezellige foyer met bar, 11 x 4,5m, ook mogelijke repetitieplek

 • Dichtbij station en makkelijk bereikbaar met de fiets, auto of openbaar vervoer

Beschikbaarheid/Prijs

 • Overdag 10u - 17u : dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

 • 's Avonds vanaf 17u:  maandag, vrijdag, zaterdag, zondag

 • Prijs is bespreekbaar

Neem vrijblijvend contact met ons op en wees welkom voor een bezoek en een verkennend gesprek op onze locatie.

Aerschotstraat 114, 9100 Sint-Niklaas

Ons Verhaal

Belcanto is een muziektheatervereniging met ambitie en met een hart. Sinds 1981 brengen wij jaarlijks een avondvullende productie, met oog voor het detail. Op die manier willen wij ons publiek een totaalconcept bieden en hen stimuleren om zich verder te verdiepen in cultuur/muziek.


Onze kernwaarden zijn: originaliteit, toegankelijkheid, ambitieus presteren. We willen in Vlaanderen gezien worden als het meest inspirerende musicalgezelschap van België. Belcanto is een vereniging die open staat voor iedereen die zijn/haar steentje wil bijdragen tot het verwezenlijken van een topproductie en dit in een veilige familiale sfeer. Belcanto creëert een ontwikkelingsplaats en kansen voor het realiseren van producties aan musicaltalent.


Onze leden blinken niet enkel uit op het podium, maar zijn stuk voor stuk teamspelers met extra kwaliteiten op gebied van het maken van decors en kostuums of het verzorgen van onze publiciteit. We hebben een diverse groep, variërend tussen 16 jaar en ouder, vooral afkomstig uit het Waasland, maar ook ver daarbuiten.


Elke productie zien wij als een nieuw project. We beschikken over een professioneel artistiek team en organiseren jaarlijks audities: zowel voor het invullen van de hoofdrollen als voor het versterken van ons kwaliteitsvol ensemble. Hiervoor leggen we de lat elk jaar een stukje hoger. Artistiek kiest Belcanto voor producties met een mooie balans tussen solisten en een ruim aandeel voor het ensemble. Muzikale rijkdom, originaliteit en een inhoudelijk sterk verhaal zijn een must. We werken met een live-orkest en professionele licht- en geluid-regisseurs. Op die manier kunnen wij onszelf en het publiek blijven uitdagen en boeien.


Belcanto streeft ernaar een financieel gezonde vereniging te zijn, enerzijds dankzij onze gulle sponsors en anderzijds door een grondige budgettering en goed overdachte investeringen.

Waar wij voor staan

Missie

Belcanto wil kwaliteitsvolle unieke muziektheaterproducties op de planken brengen, waarbij de productie(s) voorop staat.

Visie

Mensen met talent en liefde voor het vak bij elkaar brengen, waarbij het totaalconcept zo professioneel* mogelijk benaderd wordt.

Kwaliteit

Spelers:

 • audities i.f.v. de productie​

 • engagement naast het podium
   

Creatives:​

 • passend bij de productie (audities)

 • durven avontuurlijke beslissingen nemen

 • spelers begeleiden naar een hoger niveau
   

Crew:​​​

 • kennis, inzicht en talent willen delen​

 • verantwoordelijkheid op zich nemen en uitwerken

*Belcanto laat zich hierbij bijstaan door vakmensen uit het professionele milieu: licht, geluid, orkest, grime, creatives, ...​

Uniek

Totaalconcept bieden voor spelers, leden, crew, vrijwilligers en ons publiek.
 

Open blik met zin voor samenwerking met getalenteerde, gepassioneerde en professionele medewerkers.

 

Belcanto draait op vrijwilligers op en naast het podium. Die wil het koesteren door mensen kansen te geven, jong en oud te verenigen en te zorgen voor een veilige familiale sfeer.

Muziektheater

Theater waarbij muziek een belangrijke rol speelt. Zo kan Belcanto inspelen op vraag van leden, publiek en trends in de maatschappij.

Repetities

Repetities

Ons vast repetitiemoment is woensdag van 20u00 tot 22u15 in ons theaterhuis te Sint-Niklaas. Als de première bijna in zicht is, gebruiken we een aantal zondagen voor doorlopen. Extra repetities voor solisten zijn steeds in samenspraak. We verwachten van de leden dat ze stipt en voorbereid op elke repetitie aanwezig zijn. Kan je geen noten lezen? Geen noot/nood, onze professionele vocal coaches loodsen je door de partituren tijdens de zangrepetities in onze foyer. Je kan jezelf ook helpen door audio-opnames te maken tijdens de repetities. Regie en dans repeteren we onder even professionele begeleiding op ons ruime speelvlak.

 

We proberen steeds een goed gebalanceerde mix te maken van de verschillende domeinen. Ook achter de schermen is er bij ons heel wat te leren en te beleven. We creëren onder leiding van ervaringsdeskundigen eigen kostuums en gaan zelf aan de slag met het bouwen van decor.

Lid worden?

Van onze spelende leden vragen we naast het beperkte lidgeld vooral een engagement. Dit houdt in dat leden aanwezig zijn op repetities, de promotiemomenten en praktische werksessies waarbij het bestuursorgaan de frequentie hiervan kan aanpassen aan de noden van de lopende productie.

 

We beschikken over een gedreven ploeg van medewerkers met een passie voor creëren en constructie. Ze komen vaak op wekelijkse basis samen om bijvoorbeeld aan het decor of rekwisieten te werken. Ook hebben we medewerkers die zich specifiek inzetten voor het ontwerpen van prachtige kostuums. Allemaal samen slaan we de handen in elkaar om te bouwen aan een topproductie.

bottom of page